Σταμναγκάθι τεμπούρα
Υλικά
- 250γρ σταμναγκαθι
- 150γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
- 1 μπυρα κρύα
- Μια πρεζα μπαιικιν παουντερ
- Ανθο του αλατιού, πιπέρι
- Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπαιικιν παουντερ, το αλάτι, πιπέρι, και τη μπύρα αναμιγνύουμε καλά ώστε να εχουμε ένα παχύρευστο χυλό.
Πλένουμε το σταμναγκαθι, διαλέγουμε τα πιο τρυφερά, τα βουτάμε στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε.
Σύσταση
Το μυστικό για να είναι τραγανό το σταμναγκαθι. Το σταμναγκαθι να μην είναι βρασμένο, το κουρκούτι να είναι κρύο, και να είναι τηγανισμένα σε έχτρα παρθένο ελαιόλαδο.
—
Chef Γιάννης Αποστολάκης
Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας