Το Μεσογειακό Κ.Ε.Κ-ΜΑΙΧ διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου και αξιοποίησής του στην κουζίνα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε παραγωγούς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου του ελαιολάδου. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου των τροφίμων και της εστίασης, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τη γευσιγνωσία ελαιολάδου.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των βασικών χαρακτηριστικών αξιολόγησης του ποιοτικού ελαιολάδου.
Τα σεμινάρια πέραν των θεωρητικών εισηγήσεων περιλαμβάνουν και πρακτική επίδειξη γευσιγνωσίας ελληνικών ελαιολάδων.
Συνολικές ώρες προγράμματος: 3ώρες
Ημέρες & Ώρες Υλοποίησης: Τετάρτη 13/03/2019, 17:00-19:30
Τόπος διεξαγωγής: Μεσογειακό ΚΕΚ – ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου
Κόστος συμμετοχής: 40€
Δηλώσεις συμμετοχής: έως Τρίτη 12/03/2019
Εκπαιδευτές
Ελευθερία Γερμανάκη: Η Ελευθερία Γερμανάκη είναι έμπειρη γευσιγνώστρια ελαιολάδου με διεθνή εμπειρία, Επικεφαλής της ομάδας γευσιγνωσίας και υπεύθυνη του διαπιστευμένου Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Α.Σ Ρεθύμνου «ΕΝΩΣΗ», Συντονιστής και panel supervisor του Παγκρήτιου διαγωνισμού ελαιολάδου (CretanOOC), Ειδικός κριτής σε ελληνικούς και ξένους διαγωνισμούς ελαιολάδου.
Γιάννης Αποστολάκης: Ο Γιάννης Αποστολάκης είναι executive chef του ΜΑΙΧ, Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας. Άριστος γνώστης της Κρητικής Κουζίνας και βραβευμένος για την προσφορά του στην προώθηση της.
Πληροφορίες /Εγγραφές: Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου, τηλ 2821035000 εσωτ. 603,
Email: kek@maich.gr καθημερινά 09:00-15:00 2821035000 εσωτ. 603