Υλικά
200γρ κάστανα βραστά η ψητά
1κγ στακοβουτυρο
1 τεμ κρεμμύδι χοντροκομμένο
1σκελ. Σκόρδο
1καροτο χοντροκομμένο
1πρασσο χοντροκομμένο
2μικρες πατάτες χοντροκομμένε
1μικρο ποτήρι κρασί λευκό
100γρ απάκι
50 γρ έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
Γιαούρτι πρόβειο
Ανθο του αλατιου ,πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το στακοβουτυρο και σοτάρουμε ελαφριά το κρεμμύδι το σκόρδο ,τα κάστανα και τα λαχανικά ,σβήνουμε με το κρασί .Προσθέτουμε λίγο παραπάνω από ένα λίτρο νερό η ζωμό λαχανικών ,αλάτι ,πιπέρι , και αφήνουμε να βράση για λίγο .Τέλος με ένα ραβδομλεντερ ομογενοποιούμε τη σούπα .Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο ψιλοκομμένο απακι σοταρισμένο μαζί με μια κουταλιά γιαούρτι και λίγο ελαιόλαδο