Cretagastronomy.gr
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
    Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

    Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

    Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας

    Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
    Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

    Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

    Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας

    Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Cretagastronomy.gr
No Result
View All Result

Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

Το Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ οργανώνει την πρώτη σχολή επαγγελμάτων
κρέατος στα Χανιά υπό την καθοδήγηση του επίτιμου Διευθυντή Αγροτικής
Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δρ.Μεσσαριτάκη Μιχάλη. Στόχος του
προγράμματος είναι μέσα σε 3 μήνες, δίπλα σε κορυφαίους εκπαιδευτές και
έμπειρους επαγγελματίες του χώρου, να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους
τη θεωρητική και πρακτική καταξίωση που απαιτείται για να εργαστούν στο
χώρο των επαγγελμάτων κρέατος.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

Το θεωρητικό πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνει:

  • Εισαγωγή στο κρέας ως τρόφιμο,
  • Ισχύουσα νομοθεσία,
  • Ζωοτεχνία και ανατομία σφαγίων ζώων και πτηνών,
  • Κτηνιατρικός έλεγχος (υγειονομικός και ποιοτικός)
  • Οργάνωση, διαχείριση και λειτουργία κρεοπωλείου,
  • Σφαγή και τεμαχισμός
  • Αξιολόγηση και επεξεργασία του κρέατος
  • Μέθοδοι συντήρησης κρεάτων και παραπροϊόντων σφαγής
  • Γενικά περί εμπορίας σφαγίων ζώων κρεάτων, παραπροϊόντων και υποπροϊόντων σφαγής
  • Πωλήσεις και marketing

Παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχθούν στην πράξη την κοπή του κρέατος, τον ποιοτικό έλεγχο των
πρώτων υλών και τη δημιουργία παρασκευασμάτων κρέατος.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Σε άτομα που θέλουν να ενταχθούν στο χώρο και να εργαστούν ως Επαγγελματίες Κρεοπώλες σε κρεοπωλεία και σφαγεία
  • Άτομα που θέλουν να ανοίξουν το δικό τους κρεοπωλείο
  • Σε επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους

 

Παροχές:

  • Βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό
  • Ρούχα εργασίας
  • Αναλώσιμα και Υλικά

 

Διάρκεια εκπαίδευσης: Το πρόγραμμα διαρκεί 3 μήνες και παρέχει 85 ώρες θεωρίας, 100 ώρες
ατομικής πρακτικής άσκησης και 3 Εκπαιδευτικές Επισκέψεις σε Επαγγελματικές Μονάδες της
Κρήτης.

Ομιλητές θα είναι ο κτηνίατρος και πρώην Διευθυντής της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών
Msc. Ιωάννης Κωτσέλης και ο τεχνολόγος τροφίμων Μεσσαριτάκης Ιωάννης, εξειδικευμένος σε
θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και πιστοποιημένος εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες : 2821035000 εσωτ. 603, 09:00-15:00

ShareTweetShare

Σχετικές Aναρτήσεις

Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας
Νέα

Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

Φεβρουάριος 25, 2021
Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας
Νέα

Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας

Φεβρουάριος 25, 2021
Νέα

Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

Σεπτέμβριος 18, 2020
Νέα

Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

Σεπτέμβριος 17, 2020
Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία
Νέα

Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

Ιούλιος 14, 2020
Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”
Νέα

Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

Ιούνιος 30, 2020

Βρείτε την συνταγή που επιθυμείτε

No Result
View All Result
Web Hosting

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.

 

Συμφωνώ Δεν συμφωνώ
Κέντρο απορρήτου