Υλικά για 4 άτομα
200γρ σύγκλινο
100γρ πλιγούρι
300γρ διάφορα λαχανικά όπως (πιπεριές διάφορα χρωματα, λαχανο, γλυκοκολοκύθα, καρότο, σέλινο, πράσο, λιαστές ντομάτες.
1κρεμυδι
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο μάραθο
50-60 ml ελαιόλαδο
1 ποτηρι κρασί λευκό
Μισό κ.γ.θυμαρι
Μισό κ.γ κολιαντρο
Αλάτι ,πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε το σύγκλινο σε μικρούς κύβους, τα λαχανικά μας επίσης σε καρέ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, σκόρδο, λαχανικά και το σύγκλινο για λίγο προσθέτουμε το πλιγούρι, μετά από λίγο σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε περίπου ένα ποτήρι ζωμό λαχανικών η νερό, το αλάτι, πιπερι,κολιαντρο ,θυμάρι και το μάραθο ψιλοκομμένο, αφήνουμε στη φωτιά έως ότου τραβήξει τα υγρά του.