Υλικά
- Μελιτζάνες 2μετρια τεμ.
- Πλιγούρι 100 γρ.
- Κρεμμύδι 1μετιο
- Σκόρδο 1-2 σκελίδες
- Ντομάτες ώριμες 2-3 τεμ.
- Ντοματοπολτό 1κ.γ
- Ελαιόλαδο 2κ.σ
- Κρασί κόκκινο 1μικρο ποτήρι
- Ζωμό λαχανικών
- Αλάτι – πιπέρι
- Μερικά φύλλα δυόσμο και μαϊντανό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε της μελιτζάνες, της κόβουμε σε καρέ λίγο μεγάλα. Τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει προσθέτουμε και της μελιτζάνες να τσιγαριστούν λίγο, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών η λίγο νερό ,το ντοματοπολτό, την ντομάτα που έχουμε πέραση από το τρίφτη ,το αλάτι, πιπέρι το αφήνουμε να βράση σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το πλιγούρι και το δυόσμο , και ψήναμε, για 7-10 λεπτά ακόμα στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για καλύτερο άρωμα προσθέτουμε στο τέλος το πιπέρι.
Γιάννης Αποστολάκης
Chef Μ.Α .Ι.Χ
Μέλος του Δ.Σ του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας