Υλικά για 4 ατομα
- Αρνί χωρίς κόκαλο 750γρ
- Κρεμμύδι 1 τεμ.
- Σκόρδο 1 σκελιδα
- Κυδώνι μαρμελάδα 2κ.σ.
- Πιπεριές διάφορα χρώματα 200γρ
- Σταμναγγαθι 200γρ
- Γλυκοκολοκύθα 200γρ
- Μανιτάρια champignon 100γρ
- Καρότα 100γρ
- Πρασσα 100γρ
- Κρασί κόκκινο 1ποτηρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Θυμάρι 1κ.γ.
- Δάφνη 1 φυλλο
- Ελαιόλαδο 100ml
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε ελαφριά με το μισό ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει .προσθέτουμε το αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια να τσιγαριστή και το σβήνουμε με το κρασί .Μετά από λίγο, προσθέτουμε λίγο ζωμό τη μαρμελάδα κυδώνι ,αλάτι πιπέρι ,τη δάφνη και το θυμάρι .Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά .Κόβουμε τα λαχανικά σε καρέ και τα τσιγαρίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά προσθέτοντας αλάτι ,πιπέρι , και μια πρέζα θυμάρι.
Κώστας Κατσανεβάκης