Υλικά για 2 μεριδες
- Κολοκύθα 500γρ.
- Ρύζι αρμποριο η τύπου νυχάκι 150γρ
- Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 2-3 κ.σ.
- Κρεμμύδι ξερό 1τεμ.
- Κρασί λευκό 1π.κ.
- Ζωμός λαχανικών 400-450γρ.
- Μερικά φύλλα δυόσμο
- Αλάτι – φρεσκοτριμενο πιπέρι
- Προαιρετικά λίγο τριμμένο τζιντζερ
- Τριμμένο ανθότυρο ξερό η παλαιωμένη γραβιέρα 50-60γρ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη κολοκύθα και τη κόβουμε σε μικρά καρέ ,ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο , προσθέτουμε τη κολοκύθα να τσιγαριστή λίγο, μετά από λίγο προσθέτουμε και το ρύζι,να τσιγαριστή λίγο, σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζωμό που διατηρούμε ζεστό, έως ότου το ρύζι χυλώσει προς το τέλος προσθέτουμε το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, και τον τριμμένο ανθότυρο ξερό η παλαιωμένη γραβιέρα.
Γιάννης Αποστολάκης
Chef Μ.Α.Ι.Χ.
Μέλος του Δ.Σ του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας
Διατροφική ανάλυση συνταγής ανά μερίδα
Θερμίδες Πρωτεϊνες Υδατάνθρακες Λίπη Διαιτητικές ίνες
559 kcal 11,8γρ 80,7γρ 16γρ 5,4γρ
Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος