Υλικά για 3 μεριδες
- Γαύρο 500γρ.
- Λεμόνια φρέσκα 4-5 τεμ.
- Ανθό του αλατιού
- Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Λίγο ξύδι
- Κολοκυθά 200-300γρ.
- Λίγο δυόσμο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο φιλεταροντας των.Προσθετουμε το χυμό λεμονιού ,το ανθό του αλατιού , και το δυόσμο.
Τον αφήνουμε 2-3 ώρες να μαριναριστεί . Καθαρίζουμε και κόβουμε τη κολοκύθα σε φέτες πάχους 4-5 χιλιοστά, με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφριά τη κολοκυθά και τη ψήνουμε στο φούρνο η στη ψησταριά η στη τοστιέρα.
Όταν είναι έτοιμη τη τοποθετούμε σε ένα πιάτο προσθέτουμε το γαύρο και το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο ,και ραντίζουμε με το ξύδι.
Γιάννης Αποστολάκης
Chef Μ.Α.Ι.Χ.
Μέλος του Δ.Σ του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας
Διατροφική ανάλυση συνταγής ανά μερίδα
Θερμίδες Πρωτεϊνες Υδατάνθρακες Λίπη Διαιτητικές ίνες ω-3 & ω-6 λιπαρά οξέα
333 kcal 29,4γρ 12γρ 21,3γρ 1,4γρ 1,7γρ
Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος