Ξινόχοντρος με ζωμό λαχανικών και σάλτσα πετιμέζι

Ξινόχοντρος με ζωμό λαχανικών και σάλτσα πετιμέζι

Εκτύπωση συνταγής

Υλικά

  • 300 γρ. ξινόχοντρος
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 80 ml πετιμέζι Cretan Nectar
  • ζωμός λαχανικών
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρόπος παρασκευής

Μουσκεύουμε τον ξινόχοντρο για λίγο. Σοτάρουμε με το μισό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για λίγο.

Στραγγίζουμε τον ξινόχοντρο και τον προσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με λίγο ζωμό λαχανικών. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ζεματίζουμε τα κολοκύθια στον ζωμό.

Ψήνουμε στο φούρνο τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε. Κρατάμε λίγο ζωμό, αναμιγνύουμε μαζί με το πετιμέζι και περιχύνουμε το πιάτο μας.

 

Ολυμπία Μαρκουλάκη

Μαγείρισσα Α’, Santa Marina Plaza

Exit mobile version