Χοιρινό καρέ με σύκα και θυμάρι

Υλικά

1200γρ χοιρινό καρέ

2κ.σ μαρμελάδα σύκο

1κ.γ θυμάρι

50 ml  έχτρα παρθένο ελαιόλαδο

100 ml  κρασί κόκκινο

3κ.σ κρέμα βαλσάμικο σύκο

Ανθού του αλατιού ,φρεσκοτριμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Στον πάγκο κουζίνας απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ,πάνω από το αλουμινόχαρτο βάζουμε ένα  η δυο φύλα λαδόκολλα. Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα το κρέας και  με ένα πινέλο λαδώνουμε το χοιρινό  καρέ, προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το θυμάρι ,αραιώνουμε τη μαρμελάδα σύκο με το κρασί και τη κρέμα βαλσάμικο σύκο  , και αλείφουμε το κρέας  . Τυλίγουμε προσεκτικά, και ψήνουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα για περίπου τρεις ώρες

Exit mobile version