Τάρτα με λαχανικά και απακι

smart

Υλικά

200γρ πράσο

5τεμ ντοματινια

50γρ μανιτάρια

100γρ πιπεριές διάφορα χρώματα

100γρ σέλερι

100 γρ φινοκιο

2κ.σ μαιντανο

150γρ απακι

100γρ γραβιέρα  τριμμένη

2κ.σ βαλσαμικο

1μετριο κρεμμύδι

1σκελιδα σκόρδο

2κ.σ έχτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ανθο του αλατιού ,φρεσκοτριμενο πιπέρι ,ρίγανη, θρούμπι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα  λαχανικά  μας ,σε μικρά καρε ,βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγανι και  σοτάρουμε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά ,προσθέτουμε το απακι κομμένο σε λεπτές φέτες ,το αλάτι ,πιπέρι και τα βότανα σβήνουμε με το βαλσαμικο .Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον μαιντανο .Γεμίζουμε της τάρτες βάζουμε τη τριμμένη γραβιέρα ,και ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα  στους 150 βαθμούς για 10 /15 λεπτά περίπου

Για τη βάση της τάρτας

350γρ αλεύρι γ.ο.χ

250 γρ βούτυρο

1 κορκαδι

2 κ.σ κρυο νερό

20γρ γραβιέρα τριμμένη

Μια πρεζα ανθο του αλατιού

Τρόπος παρασκευής

Σε μια λεκάνη βάζουμε το κοσκινισμένο  αλεύρι ,και τη γραβιέρα προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο   σε  μικρά κομμάτια ,το  αλάτι  και τον κρόκο χτυπημένο  μαζί με το κρυο  νερό .ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη  Τυλίγουμε  με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο  για μια ώρα περίπου . Ανοίγουμε το φύλλο ,  βάζοντας τη ζύμη  με  μια λαδόκολλα κάτω και μια λαδόκολλα από πάνω και με το πλάστη  ανοίγουμε στης  διάστασης της φόρμας .Βουτυρώνουμε τη φόρμα απλώνουμε ,  πάνω το φύλλο ,με ένα πιρούνι   τρυπάμε  τη ζύμη σε όλη την επιφάνια .Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα

Η ζύμη μας είναι για 10 τεμ. περίπου ατομικές τάρτες η μια φόρμα 28 εκ.

Σαλάτα με σπανάκι αβοκάντο και πορτοκάλι

Υλικά

200γρ τρυφερο σπανάκι

2τεμ. πορτοκάλια

1ωριμο αβοκάντο

2κ.σ ρόδια

1κ.σ σταφίδες κορινθου

2κ.σ έχτρα παρθένο ελαιόλαδο

2κ.σ βαλσαμικο πορτοκάλι

Τρόπος Παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πλυμένο και στεγνο σπανάκι ,κόβουμε  τα   φιλέτα  πορτοκάλι χωρίς τη μεμβράνη ,προσθέτουμε το αβοκάντο κομμένο σε φέτες, τα ρόδια ,της σταφίδες κορινθου, το ελαιόλαδο ,και το βαλσαμικο πορτοκάλι . Αναμιγνύουμε ελαφριά .

Exit mobile version