Υλικά
200γρ πράσο
5τεμ ντοματινια
50γρ μανιτάρια
100γρ πιπεριές διάφορα χρώματα
100γρ σέλερι
100 γρ φινοκιο
2κ.σ μαιντανο
150γρ απακι
100γρ γραβιέρα τριμμένη
2κ.σ βαλσαμικο
1μετριο κρεμμύδι
1σκελιδα σκόρδο
2κ.σ έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ανθο του αλατιού ,φρεσκοτριμενο πιπέρι ,ρίγανη, θρούμπι
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τα λαχανικά μας ,σε μικρά καρε ,βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγανι και σοτάρουμε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά ,προσθέτουμε το απακι κομμένο σε λεπτές φέτες ,το αλάτι ,πιπέρι και τα βότανα σβήνουμε με το βαλσαμικο .Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον μαιντανο .Γεμίζουμε της τάρτες βάζουμε τη τριμμένη γραβιέρα ,και ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 150 βαθμούς για 10 /15 λεπτά περίπου
Για τη βάση της τάρτας
350γρ αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ βούτυρο
1 κορκαδι
2 κ.σ κρυο νερό
20γρ γραβιέρα τριμμένη
Μια πρεζα ανθο του αλατιού
Τρόπος παρασκευής
Σε μια λεκάνη βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι ,και τη γραβιέρα προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια ,το αλάτι και τον κρόκο χτυπημένο μαζί με το κρυο νερό .ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου . Ανοίγουμε το φύλλο , βάζοντας τη ζύμη με μια λαδόκολλα κάτω και μια λαδόκολλα από πάνω και με το πλάστη ανοίγουμε στης διάστασης της φόρμας .Βουτυρώνουμε τη φόρμα απλώνουμε , πάνω το φύλλο ,με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνια .Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα
Η ζύμη μας είναι για 10 τεμ. περίπου ατομικές τάρτες η μια φόρμα 28 εκ.
Σαλάτα με σπανάκι αβοκάντο και πορτοκάλι
Υλικά
200γρ τρυφερο σπανάκι
2τεμ. πορτοκάλια
1ωριμο αβοκάντο
2κ.σ ρόδια
1κ.σ σταφίδες κορινθου
2κ.σ έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
2κ.σ βαλσαμικο πορτοκάλι
Τρόπος Παρασκευής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πλυμένο και στεγνο σπανάκι ,κόβουμε τα φιλέτα πορτοκάλι χωρίς τη μεμβράνη ,προσθέτουμε το αβοκάντο κομμένο σε φέτες, τα ρόδια ,της σταφίδες κορινθου, το ελαιόλαδο ,και το βαλσαμικο πορτοκάλι . Αναμιγνύουμε ελαφριά .