Υλικα
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 2 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 5 κ.σ κρέμα βαλσαμικό ξίδι με μουστάρδα και μέλι της Cretan Nectar
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ μέτριο κρεμμύδι
- 3 κ.σ λευκό κρασί
- ½ κ.γ θυμάρι
- ½ κ.γ βασιλικό
- Ανθό αλατιού, πιπέρι
Για τα λαχανικά:
- 1 καρότο
- 1 κολοκύθι
- 1 μπουκέτο κουνουπίδι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 2 φέτες πιπέρια κόκκινη-κίτρινη-πράσινη κομμένες στο επιθυμητό μέγεθος
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. βασιλικό
- Ανθό αλατιού, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, την βαλσαμικό ξίδι με μουστάρδα και μέλι Cretan Nectar, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, τον βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε το φιλέτο κοτόπουλου και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30’ λεπτά ούτως ώστε να μαριναριστεί.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C.
Την μαρινάδα που μας περίσσεψε τη συμπυκνώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, τη σουρώνουμε και στη συνέχεια την περιχύνουμε στο κοτόπουλο.
Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά και τα σοτάρουμε για περίπου 2-3 λεπτά προσθέτοντας τα αρωματικά.
Γιάννης Αποστολάκης