Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Υλικά

  • - Υλικά για το κέικ
  • 250 γρ. Γιαούρτι
  • 240 γρ. Ζάχαρη
  • 3 τεμ Αυγά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 110 γρ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 250 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κτγ Μπεικιν Παουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • - Υλικά για το σιρόπι
  • 120 γρ. Χυμό Λεμονιού
  • 80 γρ. Ζάχαρη
  • - Υλικά για το γλάσο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 160 γρ. Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια και τέλος το αλεύρι με το Μπεικιν Παουντερ και το αλάτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα μάς και το μεταφέρουμε σε μια φόρμα τού κέικ 10 * 30 εκ. αφού πρώτα την έχουμε αλειψει ελαφρώς με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 10 ‘ και μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 160⁰C για 30’

Συνεχιζουμε κάνοντας το σιρόπι βάζοντας τα υλικά μάς σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά,  το αφήνουμε να κρυώσει και μόλις βγάλουμε το κέικ  μάς από το φούρνο το σιροπιαζουμε.

Για το γλασο βάζουμε όλα τα υλικά μάς σε ένα μπλέντερ και τα ομογενοποιουμε. Μόλις κρυώσει το κέικ μάς το ξεφορμάρουμε και το γλασάρουμε κατά βούληση.

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

ΜΕ ΑΓΆΠΗ!!!

Σκέτη  Γλύκα

Ο Pastry Chef  Κωνσταντίνος Ντανάς .

Exit mobile version