Φλογέρες με παστρουμά

Φλογέρες με παστρουμά, κεφαλοτύρια, ημίλιαστες ντοματούλες και πηχτόγαλο Χανίων

YΛΙΚΑ για τη ζύμη

Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ 750γρ. ή 6 & ½ φλιτζάνια τσαγιού

Τσικουδιά 125γρ. ή 10 περίπου κουταλιές της σούπας

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ 45γρ. ή

8 κουταλιές της σούπας

Αλάτι 8γρ. ή 1 κουταλιά της σούπας κοφτή

Χυμός από 1 μικρό λεμόνι

YΛΙΚΑ για τη γέμιση:

Παστρουμάς κομμένος σε μικρά κομματάκια 4 φέτες

Πηχτόγαλο Χανίων 500γρ. ή 2,5 φλιτζάνια τσαγιού

Κεφαλοτύρι ή Κρητική Γραβιέρα 300γρ. ή 2 φλυτζάνια τσαγιού

Ντομάτες πομοντόρι (αμπουρνελοντομάτες) 6 χωρίς σπόρια, κομμένες στα δύο και σιγοψημένες στους 120οC για 60’ λεπτά

 

Εκτέλεση

• Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με τη ζύμη και προσθέτουμε μια λεπτή «γραμμή» γέμισης (της οποίας κατά το ανακάτεμα των υλικών έχουμε προσθέσει 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι).

• Κόβουμε με το φιρέντο (την ρόδα – το τσουρί) και αφού αυγώσουμε τα άκρα της ζύμης διπλώνουμε σφιχτά ώστε να προκύψει το μακρόστενο σχήμα της «φλογέρας».

• Έπειτα τηγανίζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο ΑΒΕΑ φροντίζοντας να μην «χάσουν» το ξανθό τους χρώμα.

Τις περνάμε από απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως.

Αποστολάκης Ιωσηφ

chef

Exit mobile version