Υλικά
- 500γρ χοιρινό μπούτι
- 50γρ ανθότυρο
- 50γρ γραβιέρα
- 40γρ πυχτογαλο Χανιών
- 50γρ μαλάκα (τυρομαλαμα)
- 200γρ μίσχους από άγρια αγκινάρα
- 200γρ ασκρολιμπρους
- 300ml κόκκινο κρασί
- 100 ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 100ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο με άρωμα νεράντζι
- 50γρ μέλι θυμαρίσιο
- Μισή πρέζα θυμάρι
- Μισή πρέζα δεντρολίβανο
- Μισή πρέζα ρίγανη
- 6 φυλαρακια φασκόμηλο
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το χοιρινό σε μακριές λεπτές φέτες, ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί με τα μυρωδικά, τα βάζουμε το ψυγείο για 30′. Καθαρίζουμε την αγκινάρα και τους ασκολιμπρους από τις ίνες τους, τα τοποθετούμε σε κρύο νερο.Βαζουμε τη γέμιση πάνω στις λεπτές φέτες χοίρινου, και τα τυλίγουμε σε ρολακια.
Δένουμε καλά τα ρολακια μας. τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί. προσθέτουμε λίγο νερό, φασκόμηλο και μια κουταλιά μέλι, αλάτι και πιπερι. Μολις μελώσει η σάλτσα μας και τα ρολακια είναι έτοιμα.
Προσθέτουμε της αγκινάρες και τους μισούς ασκρολιμπους να πάρουν μια βράση.
Με τους υπόλοιπους ασκρολιμπους ετοιμάζουμε τον πουρές μας προσθέτοντας το ελαιόλαδο με νεράντζι.
Αιμίλιος Ασλάνης
Βραβείο 3ης συνταγής στο διαγωνισμό της Horeka 2012