Τσουκνίδα βελουτέ η σούπα τσουκνίδας
Υλικά
- 200 γρ τσουκνίδα χωρίς κοτσάνια, μόνο τα φυλλα
- 1 καρότο
- 1 πατάτα
- 1 πράσο
- 1 κλοναρι σελερυ
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 γιαούρτι πρόβειο
- 150 ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ανθο του αλατιού, πιπέρι
- 1κ.σ δυόσμο
Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισο περίπου ελαιόλαδο και τα χοντροκομμένα λαχανικά, τα τσιγαριάζουμε λίγο, προθέτομαι περίπου 1500ml νερό η ζωμό κότας και τα βράζουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
Οταν είναι έτοιμα τα πολτοποιούμε, σερβίρουμε με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι, λίγο δυόσμο και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
—
Chef Γιάννης Αποστολάκης
Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας