Τριλογία Πανακότας
Εκτύπωση συνταγήςΥλικά
- 400 ml γάλα
- 600ml κρέμα γάλακτος
- 7 φύλλα ζελατίνης
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 stick βανίλιας
- Χαρουπόμελο Cretan Nectar
- Βαλσαμικο με πορτοκάλι Cretan Nectar
- Πετιμέζι Cretan Nectar
Εκτέλεση
Τρόπος Παρασκευής
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζετε της ζελατίνες να μαλακώσουν. Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν, μετά προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος αφού την έχουμε χτυπήσει λίγο με το μίξερ, και τη βανίλια. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο μείγμα μας αναμιγνύουμε καλά, μέχρι να διαλυθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να πήξουν. Ξεφορμάρετε βουτώντας τα για λίγο σε ζεστό νερό.
Προσθέτουμε την επιθυμητή σάλτσα.
Ελπινίκη Κουκουλάκη
Μαγείρισσα