Cretagastronomy.gr
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Χαρτί κουζίνας

    Χαρτί κουζίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Χαρτί κουζίνας

    Χαρτί κουζίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Cretagastronomy.gr
No Result
View All Result

Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

 

Το ελαιόλαδο προέρχεται από το καρπό – φρούτο της ελιάς, και δεν υπόκειται σε καμία χημική επεξεργασία αλλά ούτε και σε διάφορες προσμίξεις κατά τη διάρκεια παραγωγής του. Προέρχεται από την έκθλιψη του καρπού – φρούτου της ελιάς που πραγματοποιείτε με διαφόρους μεθόδους, και στη συνέχεια φιλτράρεται από διάφορα ιζήματα λίγο πριν τυποποιηθεί, αποτελεί από μόνο του ένα αγνό και φυσικό προϊόν.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει υψηλή διατροφική αξία χωρίς καθόλου μειονεκτήματα, σε αντιθέσει με τα υπόλοιπα λιπαρά, τα όποια εύκολα μπορεί να αντικατασταθούν, με ελαιόλαδο. Μπορεί να ικανοποιήσει γευστικά και τους πιο απαιτητικούς επαγγελματίες η ερασιτέχνες σε όλες της γαστρονομικές αναζητήσεις γλύκες η αλμυρές.

Ιδανικό υλικό για παρασκευή επιδορπίων, καθώς το ελαιόλαδο δεν περιέχει τρανς λιπαρά, ούτε χοληστερόλη, μπορεί να αντικαταστήσει στης συνταγές την λιπαρή ουσία που συνήθως είναι βούτυρο, μαργαρίνη ή σπορέλαιο.

Βασικό συστατικό επιτυχίας σε κάθε συνταγή που θα εφαρμοστή στη ζαχαροπλαστική, είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Το μυστικό της τέλειας νοστιμιάς και επιτυχίας στην χρήσης του στη ζαχαροπλαστική, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πρέπει να είναι φρουτοδες, ήπιο πικάντικο, και ήπιο πικρό.

Δεν ενδείκνυται για την παρασκευή επιδορπίων η παγωτών ένα φρέσκο ελαιόλαδο η ένα αγουρέλαιο

Αλώστε η χρήση ελαιολάδου στην παρασκευή γλυκών επιδορπίων η παγωτών, είναι η γλυκιά απόλαυση, για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους, καθώς το έχουν επιλέξει έχοντας ενσωμάτωση στη διατροφή τους λειτουργικά τρόφιμα όπως είναι το ελαιόλαδο. Δικαίως άλλωστε χαρακτηρίζεται πράσινος χρυσός.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι στη πρώτη επιλογή ζαχαροπλαστών και μαγείρων στη παρασκευή παγωτών και επιδορπίων, στα βραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού καθώς δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά και ελκυστική εμφάνιση στα γευσηλάγνα επιδόρπια.

Άλλωστε το ελαιόλαδο εκτός από τη χρήση του στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, και στην αρτοποιεία, χρησιμοποιείται ευρέως για των καλλωπισμό στη κοσμετολογία καθώς τα συστατικά της σύνθεσης του ελαιολάδου λειτουργούν ευεργετικά στο άνθρωπο, με τεράστια επιτυχία.

 

Γιάννης Αποστολάκης

Μέλος του Δ.Σ του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας

(Μια συνταγή με ελαιόλαδο)

ShareTweetShare

Σχετικές Aναρτήσεις

Νέα

Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

Σεπτέμβριος 18, 2020
Νέα

Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

Σεπτέμβριος 17, 2020
Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία
Νέα

Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

Ιούλιος 14, 2020
Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία
Νέα

Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

Μάιος 8, 2020
Εποχή καραντίνας
Νέα

Εποχή καραντίνας

Απρίλιος 23, 2020
Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι
Νέα

Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

Απρίλιος 23, 2020

Βρείτε την συνταγή που επιθυμείτε

No Result
View All Result
Web Hosting

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.

 

Συμφωνώ Δεν συμφωνώ
Κέντρο απορρήτου