Για 6 τάρτες
- 500 gr αλεύρι
- 250 gr βούτυρο
- 0,2 l νερό
- 4gr αυγά
- 14 gr αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αυγά με το βούτυρο.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
Σχηματίζουμε 6 τάρτες με διάμετρο11 πόντους και ψήνουμε 20 min στους 160 βαθμούς.
Για την γέμιση:
- 440 γρ. πράσο
- 80 γρ. Λιαστές ντομάτες
- 20 ml ελαιόλαδο
- 20 cl. Άσπρο κρασί
- 160 γρ. φέτα
- 2 αυγά
- 80 γρ. γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το πράσο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά πλάτος.
Κόβουμε και τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές φέτες.
Σοτάρουμε και τα δύο υλικά στο ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί και σιγοβράζουμε για λίγο.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, την φέτα, το αλάτι και το πιπέρι.
Γεμίζουμε τις φόρμες και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.