Υλικά για 4-6 άτομα
- 300γρ. Αθότυρο
- 150 γρ Γιαούρτι σουρωτό
- 50-70γρ Ζάχαρη άχνη
- 3 φύλλα ζελατίνη
- 1 βανιλια
- 200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι *
- 1 πακετο μπισκότα Digestive η Πτι- μπερ
- 2κ.σ Γάλα
Εκτέλεση
Βάζουμε τον αθότυρο ,το γιαούρτι ,τη άχνη ζάχαρη, τη βανίλια , στο μίξερ και το ομογενοποιούμε. Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε το ένα φύλλο ζελατίνη ,που έχουμε βάλει στο κρύο νερό, το προσθέτουμε στο μείγμα.
Βάζουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί , και ανακατεύουμε με το ραβδομπλεντερ, προσθέτουμε την υπόλοιποι ζελατίνη που έχουμε βάλει στο κρύο νερό, το βάζουμε στο ψυγείο.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα ,προσθέτουμε λίγο από τη σάλτσα* και το απλώνουμε στο κατάλληλο σκεύος, Ρίχνουμε το μείγμα του αθοτυρου, και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο σκεύος. Λίγο πριν το σερβίρουμε προσθέτουμε τη σάλτσα πορτοκάλι.
*Μαρμελάδα πορτοκάλι
Παίρνουμε το χυμό από 2-3 πορτοκάλια.Το βάζουμε στη άκρη .Βράζουμε τα πορτοκάλια για 4-5 λεπτά.
Τα βάζουμε στο κρύο νερό, σουρώνουμε, προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών που είχαμε βάλει στην άκρη και προσθέτουμε το αντίστοιχο βάρος ζάχαρη, με ένα ξυλάκι κανέλα και μια κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι το βράζουμε έως ότου δέσει το σιρόπι
*Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε βούτυρο .
Από το Γιάννη Αποστολάκη
Οι συνταγές πραγματοποιηθήκαν και φωτογραφήθηκαν στο Μ.Α.Ι.Χ.