ΥΛΙΚΑ
Για 10 τάρτες 11 πόντοι διάμετρο
500 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κρήτης
125 γρ Βούτυρο λειωμένο
0,2 l Νερό
2 κρόκους αυγών
10 γρ Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά και στο τέλος προσθέτουμε τους κρόκους
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 20 λεπτά
Φορμάρουμε τις τάρτες και τις γεμίζουμε με όσπρια για να μην φουσκώσουν.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Υλικά για την γέμιση:
400 γρ Πράσο
500 γρ Γαρίδες αποφλοιωμένες
20 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
20 cl. Άσπρο κρασί
400 γρ Φέτα
4 Αυγά
200 γρ Γάλα βέρο κρητικό
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το πράσο κατά μήκος και μετά κατά πλάτος σε λεπτές λωρίδες.
Σοτάρουμε τις γαρίδες στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το πράσο, τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.
Στραγγίζουμε το μίγμα, το ανακατεύουμε με την τριμμένη φέτα και το μοιράζουμε στις τάρτες. Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε με αυτό τις τάρτες.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Γιάννης Καλούτσης