Cretagastronomy.gr
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
    Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

    Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

    Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας

    Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
    Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

    Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο – ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας

    Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας

    Άγρια χόρτα τα super foods της ευζωίας

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Cretagastronomy.gr
No Result
View All Result

Τάρτα με μοσχολέμονα και ελαιόλαδο

Τάρτα με μοσχολέμονα και ελαιόλαδο

Υλικά

  • 75 γρ. Αμύγδαλο σκόνη
  • 140 γρ. Άμυλο
  • 480 γρ. Αλεύρι
  • 2,5 γρ. Αλάτι
  • 2 γρ. Θυμάρι
  • 240 γρ. Άχνη
  • 220 Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Terra Creta Π.Ο.Π Κολυμπαρι
  • 140 γρ. Αυγά
  • Για Επάλειψη
  • 100 γρ. Κρόκοι Αυγών
  • 25 γρ. Κρέμα Γάλακτος

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά της συνταγής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια μας. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Εάν δούμε οτι είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε ελάχιστο κρύο νερό (10 – 20 γρ.). Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC, ανοίγουμε τις τάρτες μας και τις γεμίζουμε με ρύζι αφού πρώτα έχουμε βάλει διάφανη μεμβράνη από πάνω και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε την μεμβράνη με το ρύζι, αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους αλείφουμε τις βάσεις και τις ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά,

ΚΡΕΜΑ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟΥ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ

3 Φύλλα Ζελατίνης

20 γρ. Νερό

Ξύσμα απο 3 μοσχολέμονα

140 γρ Χυμός μοσχολέμονου

160 γρ. Αυγά

15 γρ. Μέλι

170 γρ. Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Terra Creta Π.Ο.Π Κολυμπαρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπόλικο κρύο νερό για 20 λεπτά. Βράζουμε το ξύσμα του μοσχολέμονου με το χυμό του, το μέλι και τα αυγά. Σουρώνουμε και προσθέτουμε την ζελατίνη, ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και γεμίζουμε τις τάρτες μας.

ΜΑΡΕΓΚΑ

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. Ασπράδι αυγού

225 γρ. Ζάχαρη

1,5 γρ. Αλμπουμίνη (προεραιτικά)

Ξύσμα από ένα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε μπέν-μαρί στους 70οC τα ασπράδια την ζάχαρη και την αλμπουμίνη. Αφρατεύουμε το μείγμα με το σύρμα του μίξερ μέχρι να κρυώσει τελείως και στην συνέχεια προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρουμε τις τάρτες μας με σακούλα ζαχαροπλαστικής και ίσιο χοντρό κορνέ και με φλόγιστρο καίμε ελαφρώς την μαρέγκα μας

Κωνσταντίνος Ντανας

Σκέτη Γλύκα

Chef pastry

ShareTweetShare

Σχετικές Aναρτήσεις

Φιλέτο Κοκκάλι ψητο με πομάδα η Πεστο γιαχνερων χόρτων
Συνταγές

Φιλέτο Κοκκάλι ψητο με πομάδα η Πεστο γιαχνερων χόρτων

Φεβρουάριος 3, 2021
Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι
Επιδόρπια

Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Ιούνιος 30, 2020
Σούπα κρεμά τσουκνίδας
Συνταγές

Σούπα κρεμά τσουκνίδας

Απρίλιος 2, 2020
Καλογερικό με πομάδα κουρνοποδι και γύρη
Συνταγές

Καλογερικό με πομάδα κουρνοποδι και γύρη

Απρίλιος 2, 2020
Καλογερικό με γαύρο
Συνταγές

Καλογερικό με γαύρο

Απρίλιος 2, 2020
Κυδώνια σε κρασί με σάλτσα σοκολάτας
Επιδόρπια

Κυδώνια σε κρασί με σάλτσα σοκολάτας

Ιανουάριος 16, 2020

Βρείτε την συνταγή που επιθυμείτε

No Result
View All Result
Web Hosting

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.

 

Συμφωνώ Δεν συμφωνώ
Κέντρο απορρήτου