Τάρτα με μοσχολέμονα και ελαιόλαδο
Υλικά
- 75 γρ. Αμύγδαλο σκόνη
- 140 γρ. Άμυλο
- 480 γρ. Αλεύρι
- 2,5 γρ. Αλάτι
- 2 γρ. Θυμάρι
- 240 γρ. Άχνη
- 220 Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Terra Creta Π.Ο.Π Κολυμπαρι
- 140 γρ. Αυγά
- Για Επάλειψη
- 100 γρ. Κρόκοι Αυγών
- 25 γρ. Κρέμα Γάλακτος
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά της συνταγής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια μας. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Εάν δούμε οτι είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε ελάχιστο κρύο νερό (10 – 20 γρ.). Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC, ανοίγουμε τις τάρτες μας και τις γεμίζουμε με ρύζι αφού πρώτα έχουμε βάλει διάφανη μεμβράνη από πάνω και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε την μεμβράνη με το ρύζι, αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους αλείφουμε τις βάσεις και τις ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά,
ΚΡΕΜΑ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟΥ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ
3 Φύλλα Ζελατίνης
20 γρ. Νερό
Ξύσμα απο 3 μοσχολέμονα
140 γρ Χυμός μοσχολέμονου
160 γρ. Αυγά
15 γρ. Μέλι
170 γρ. Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Terra Creta Π.Ο.Π Κολυμπαρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπόλικο κρύο νερό για 20 λεπτά. Βράζουμε το ξύσμα του μοσχολέμονου με το χυμό του, το μέλι και τα αυγά. Σουρώνουμε και προσθέτουμε την ζελατίνη, ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και γεμίζουμε τις τάρτες μας.
ΜΑΡΕΓΚΑ
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. Ασπράδι αυγού
225 γρ. Ζάχαρη
1,5 γρ. Αλμπουμίνη (προεραιτικά)
Ξύσμα από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μπέν-μαρί στους 70οC τα ασπράδια την ζάχαρη και την αλμπουμίνη. Αφρατεύουμε το μείγμα με το σύρμα του μίξερ μέχρι να κρυώσει τελείως και στην συνέχεια προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρουμε τις τάρτες μας με σακούλα ζαχαροπλαστικής και ίσιο χοντρό κορνέ και με φλόγιστρο καίμε ελαφρώς την μαρέγκα μας
Κωνσταντίνος Ντανας
Σκέτη Γλύκα
Chef pastry