Υλικά
- 150 γραμ. και μυζήθρα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο
- 100 γρ αμύγδαλα σε σκόνη
- 2 αυγά
- 700 γρ φρέσκα σύκα πλυμένα, ακαθάριστα κομμένα τα 4
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ τη ζαχαρη με το βούτυρο τα χτυπάμε και μετά ρίχνουμε τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μυζήθρα και στο τέλος το αμύγδαλο το τριμμένο.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί και προσθέτουμε απο πάνω τα κομμένα σύκα.
Το ψήνουμε για 55 λεπτά στους 150 βαθμούς αν θέλουμε 10 λεπτά πριν το βγάλουμε ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλα ολόκληρα.
Μαρία Ανδρέα Πατεράκη