Υλικά
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- Από μια πρέζα βανίλια, αλάτι
Για τη γέμιση:
- 750 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- Μια πρέζα βανίλια
Για τη σαλάτα:
- 150 γρ. φράουλες
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κονιάκ
- Μερικές φράουλες για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Για τη ζύμη, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
Στην αρχή το μείγμα θα ψιχουλιάζει, δεν θα είναι ομοιογενές, αλλά σταδιακά όσο ζυμώνουμε θα ομογενοποιείται. Όταν μαλακώσει το ζυμάρι το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε μίση ώρα περίπου στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Το ανοίγουμε σε αλευρωμένη και κρύα επιφάνεια με τον πλάστη. Το απλώνουμε στην ταρτιέρα και το γεμίζουμε με τρύπες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου.
Για τη γέμιση, βάζουμε στο μίξερ τα υλικά της γέμισης και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για τη σάλτσα, ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα κατσαρόλι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στρώνουμε ομοιόμορφα τον ανθότυρο πάνω στην τάρτα, βάζουμε τη σάλτσα και τις φράουλες γύρω-γύρω.
Γιαννης Αποστολακης
Chef Μ.Α.Ι.Χ.