Τα νόστιμα – ευεργετικά
Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε της ευεργετικές ιδιότητες και τα οφέλη που αποκομίζουμε από τη κατανάλωση των μικρών ψαριών όπως οι γόπες , σαρδέλα , γαύρο , μαρίδα ,κολιός , σαβριδια καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες αλλά κυρίως γιατί είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα Ω3 απαραίτητα για την καλή λειτουργιά της κάρδια και γενικότερα του οργανισμού .ιδανικά είναι να τα καταναλώνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα ,αλώστε η τιμή τους είναι προσιτή για τον καθένα μας
Ας μην ξεχνάμε η ποιοτική διατροφή μας φέρνει σε ισορροπία με τον εαυτό μας .την οικογένεια μας και τους φίλους μας
Το σημαντικότερο τα νόστιμα και καλά δεν κοστίζουν ακριβά
Προτιμότερο είναι να καταναλώνουμε αυτού του είδους τα ψάρια από τα εισαγωγής καθώς τα εισαγόμενα είναι από ιχθυοτροφεία πλήρους και συστηματικής εκτροφής με μεγάλη χρήση αντιβιοτικών , και με μεταλλαγμένες ιχθυοτροφές ,.
Αλώστε οι φίλοι μου επαγγελματίες εστίασης θα μπορούσαν να εντάξουν αυτά τα ειδή ψαριών στους καταλόγους τους σε διάφορες παρασκευές όπως γαύρο , σαρδέλες με ζυμαρικά , η μαρινάτα ,φιλεταρισμενα. κολιός ,σαυρίδια ,γόπα ,μαρίδα τηγανιτά, η στο φούρνο τηγανιτά αλλά πάντα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι με το ελαιόλαδο , τα ψάρια γίνονται τραγανά εξωτερικά και πολύ ζουμερό εσωτερικά
Γιάννης Αποστολάκης
Chef MAIX
Μελος του Δ.Σ του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας