Σύγκλινο με λάχανο

Σύγκλινο με λάχανο

Υλικά

  • 600γρ σύγκλινο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο φρέσκο κρεμμύδι
  • 250γρ λάχανο
  • 2 τεμάχια πράσα
  • 1 τεμάχιο καρότο
  • 1 κλοναρι σελερυ
  • 1κ.σ τζινζερ τριμμένο
  • 2κ.σ έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Λίπος από το σύγκλινο
  • 100ml κρασί λευκό
  • Ανθο του αλατιού, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτά μπαστουνάκια, και το συγλυνο σε φέτες. Ρίχνουμε τα λαχανικά, το σύγκλινο, το κρεμμύδι, σκόρδο, τζινζερ, στη κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, όταν μαραθούν λίγο τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτοντας το αλάτι, πιπέρι.

Chef Γιάννης Αποστολάκης
Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας

Exit mobile version