Υλικά για 4 άτομα
- Μανιτάρια 500γρ.
- Σταμναγκάθι 500γρ.
- Άνηθος 1 ματσάκι
- Κρεμμύδι 1 τεμ.
- Κρεμμύδι φρέσκο 1ματσακι
- Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο 2κ.σ.
- Αυγό 1τεμ.
- Χυμός από 2 λεμονια
- Κρασί λευκό 1 ποτηρι του κρασιού
- Ανθό του αλατιού, φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε ελαφριά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μαζί με τα μανιτάρια που έχουμε κόψει λίγο, τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο νερό η ζωμό λαχανικών ,τον άνηθο ψιλοκομμένο .Μετά από λίγο προσθέτουμε το σταμναγκαθι που έχουμε ζεματίσει .όταν είναι έτοιμο το αυγοκόβουμε.
Tο Δίκτυο Οινοποιών Δυτ.Κρητης προτείνει
Συνοδεύει υπέροχα ένα φρέσκο κρασί της ποικιλίας Βιλάνα
Αυγολέμονο
Χωρίζουμε το ασπράδι από το κρόκο και χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τον κρόκο και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα .Προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά της κατσαρόλας στο αυγό ,ανακατεύοντας πάντα απαλά με το σύρμα .Σβήνουμε τη φωτιά που έχουμε το φαγητό και προσθέτουμε μέσα το αυγό με τα υγρά της κατσαρόλας ,ανακατεύοντας γρήγορα και με κυκλικές κινήσεις για να πάει παντού το αυγό.