Υλικά
- Κάστανα αποφλοιωμένα 500γρ.
- Το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Ζάχαρη όσο ο χυμός από το πορτοκάλι
- Κουβερτούρα 200γρ.
- Ανθό του αλατιού 2-3 κόκκους
- Ελαιόλαδο 2κ.σ
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κάστανα ,τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών και τα κάνουμε πουρέ.
Φτιάχνουμε το σιρόπι με το χυμό από το πορτοκάλι και τη ζάχαρη και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με ξύσμα από το πορτοκάλι ,αναμειγνύουμε καλά και τα πλάθουμε σύμφωνα με το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα, και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Λειώνουμε τη κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά με τη μέθοδο του bain marie (δηλαδή σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε το δοχείο με τη κουβερτούρα για να λιώσει) προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον ανθό του αλατιού.
Με μια οδοντογλυφίδα καρφώνουμε τα κάστανα και τα βουτάμε στη ζεστή σοκολάτα.
Γιάννης Αποστολάκης
Chef Μ.Α.Ι.Χ
Μέλος του Δ.Σ Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας
Σοκολατάκια με κάστανο
Διατροφική ανάλυση συνταγής ανά σοκολατάκι (35γρ)
Θερμίδες | Πρωτεϊνες | Υδατάνθρακες | Λίπη | Διαιτητικές ίνες |
84kcal | 0,8γρ | 14,2γρ | 3,2γρ | 1γρ |
Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος