Υλικά για 2-3 άτομα
- 1 πακετο σκιουφικτό
- 1 μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2-3 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 400γρ μανιτάρια φρέσκα
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- Ανθό του αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- Ανθότυρο ξερό κατά βούληση
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τη μεμβράνη που καλύπτει το κεφαλάκι , τα κόβουμε σε φέτες πάχους 2-3 χιλιοστά .Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουμε τα μανιτάρια όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το κρασί τα ανθό του αλατιού, το φρέσκο τριμμένο πιπέρι , και το μαϊντανό . Βράζουμε το σκιουφικτο συμφωνά με της οδηγίες σε αλατισμένο νερό .
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά . Προσθέτουμε ζυμαρικά στα μανιτάρια μαζί με το νερό που κρατήσαμε αναμιγνύουμε καλά και σερβίρουμε προσθέτοντας ανθότυρο ξερό κατά βούληση
Ταιριάζει υπέροχα με ένα κρασί της ποικιλίας Βηλάνα ξηρή.
Γιάννης Αποστολάκης
Μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας