Υλικά
- Σφυρίδα 2 φ. 600gr περίπου
- Ζεματισμένο σταμναγκάθι 500 gr
- Κρεμμύδι 1 μέτριο τεμ.
- Κρασί λευκό 1 π.κ.
- Αυγά 1 τεμ.
- Λεμόνι 1 τεμ.
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Βάζουμε το ψάρι σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το κρασί, το κρεμμύδι και λίγο νερό.
Όταν ψηστεί το ψάρι, παίρνουμε λίγο από τη σάλτσα και το ρίχνουμε στο σταμναγκάθι να πάρει μια βράση. Έπειτα το αυγοκόβουμε.
Εάν θέλουμε το συμπληρώνουμε με λίγες πέρλες από ρόδι ή χαβιάρι σολωμού.