Cretagastronomy.gr
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Χαρτί κουζίνας

    Χαρτί κουζίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα

    Ελαιόκαρπος και ποιοτικό ελαιόλαδο

    Πετιμέζι ένα διαχρονικό ελιξίριο

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Ρίγανη Γευστική διαχρονική αξία

    Οι ευαισθησίες του πράσινου “χρυσού”

    Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο στη ζαχαροπλαστική

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Κορωνοιος – Επόμενη μέρα στη γαστρονομία

    Εποχή καραντίνας

    Εποχή καραντίνας

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Μένουμε σπίτι, Τρώμε ντόπιο κατσικάκι, αρνάκι

    Χαρτί κουζίνας

    Χαρτί κουζίνας

  • Εκδηλώσεις

    Πρόσκληση «Βγάλσιμο της Τσικουδιάς»

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σεμινάριο αναγνώρισης του ποιοτικού ελαιολάδου από το ΜΑΙΧ

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στα Χανιά

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Παγκόσμια ημέρα ελαιοκομίας 2018

    Κρητική κουζίνα

    Κρητική κουζίνα

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

    Χοιροσφαγία 2013 – Κτήμα Βαβουράκη

  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Cretagastronomy.gr
No Result
View All Result

Σφακιανή πίτα με ψητά λαχανικά

Σφακιανή πίτα με ψητά λαχανικά ,ψητό αβοκάντο ,σταμναγαθι ,και γεμιστά μανιτάρια

Υλικά για 4 Άτομα

  • 4 τεμ. σφακιανε πίτες
  • 150γρ. πιχτογαλο Χανίων
  • 250 γρ αλεύρι
  • 1τεμ. καρότο
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 1τεμ, κολοκύθι
  • 1τεμ μελιτζάνα
  • 1 τεμ αβοκάντο
  • 4τεμ μανιτάρια
  • 4 αυγά
  • 350 γρ σταμναγαθι
  • 100-150ml οξυμελο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε μπαστουνάκια τα λαδώνουμε ελαφριά με ένα πινέλο
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα αβοκάντο ,τα ψήνουμε για λίγο στη ψησταριά.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ένα ποτήρι νερό χλιαρό για να φτιάξουμε μια ζύμη σχετικά μαλακή ,την αφήνουμε να ξεκουραστεί , χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα και πλάθουμε στρογγυλά ,τα ανοίγουμε λίγο με το μπλάστρι και βάζουμε το πιχτογαλο στη μέση που και αυτό το έχουμε χωρίσει σε τέσσερα μέρη ,Κλείνουμε της άκρες προς τα μέσα τα πλάθουμε στρογγυλά.

Ανοίγουμε πάλι με το μπλάστρι σε διάμετρο 18 εκατοστά περίπου.

Ψήνουμε και τα λαχανικά μας στη ψησταριά ,όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το οξυμελο το αλάτι και το πιπέρι.
Πλένουμε και βράζουμε το σταμναγγαθι.

Ψήνουμε της σφακιανες πίτες με ελάχιστο ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο από τα ψητά λαχανικά, και το κάνουμε μικρό ρολό.
Βάζουμε ένα αυγό σε κάθε μανιτάρι και το ψήνουμε στο φούρνο.

p1010264

 

ShareTweetShare

Σχετικές Aναρτήσεις

Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι
Επιδόρπια

Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Ιούνιος 30, 2020
Τάρτα με μοσχολέμονα και ελαιόλαδο
Επιδόρπια

Τάρτα με μοσχολέμονα και ελαιόλαδο

Μάιος 5, 2020
Σούπα κρεμά τσουκνίδας
Συνταγές

Σούπα κρεμά τσουκνίδας

Απρίλιος 2, 2020
Καλογερικό με πομάδα κουρνοποδι και γύρη
Συνταγές

Καλογερικό με πομάδα κουρνοποδι και γύρη

Απρίλιος 2, 2020
Καλογερικό με γαύρο
Συνταγές

Καλογερικό με γαύρο

Απρίλιος 2, 2020
Κυδώνια σε κρασί με σάλτσα σοκολάτας
Επιδόρπια

Κυδώνια σε κρασί με σάλτσα σοκολάτας

Ιανουάριος 16, 2020

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Βρείτε την συνταγή που επιθυμείτε

No Result
View All Result
Web Hosting

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

No Result
View All Result
  • Το δίκτυο
  • Συνταγές
    • Ορεκτικά
    • Σαλάτες
    • Χορταρικά
      • Όλα τα χορταρικά
      • Σταμναγκάθι
    • Κρέας
    • Ψάρι
    • Επιδόρπια
    • Όλες οι συνταγές
  • Κρητικά Προϊόντα
    • Eλαιόλαδο
    • Τυρί
    • Μέλι
    • Παξιμάδι
    • Κρεατικά
    • Θαλασσινά
    • Σαλάτα
    • Κρασί
    • Χορταρικά
    • Γλυκό
  • Νέα
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Created with by iPress Κέντρο Απορρήτου

EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.

 

Συμφωνώ Δεν συμφωνώ
Κέντρο απορρήτου