Σφακιανή πίτα με ψητά λαχανικά ,ψητό αβοκάντο ,σταμναγαθι ,και γεμιστά μανιτάρια
Υλικά για 4 Άτομα
- 4 τεμ. σφακιανε πίτες
- 150γρ. πιχτογαλο Χανίων
- 250 γρ αλεύρι
- 1τεμ. καρότο
- ½ κόκκινη πιπεριά
- ½ πράσινη πιπεριά
- 1τεμ, κολοκύθι
- 1τεμ μελιτζάνα
- 1 τεμ αβοκάντο
- 4τεμ μανιτάρια
- 4 αυγά
- 350 γρ σταμναγαθι
- 100-150ml οξυμελο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε μπαστουνάκια τα λαδώνουμε ελαφριά με ένα πινέλο
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα αβοκάντο ,τα ψήνουμε για λίγο στη ψησταριά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ένα ποτήρι νερό χλιαρό για να φτιάξουμε μια ζύμη σχετικά μαλακή ,την αφήνουμε να ξεκουραστεί , χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα και πλάθουμε στρογγυλά ,τα ανοίγουμε λίγο με το μπλάστρι και βάζουμε το πιχτογαλο στη μέση που και αυτό το έχουμε χωρίσει σε τέσσερα μέρη ,Κλείνουμε της άκρες προς τα μέσα τα πλάθουμε στρογγυλά.
Ανοίγουμε πάλι με το μπλάστρι σε διάμετρο 18 εκατοστά περίπου.
Ψήνουμε και τα λαχανικά μας στη ψησταριά ,όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το οξυμελο το αλάτι και το πιπέρι.
Πλένουμε και βράζουμε το σταμναγγαθι.
Ψήνουμε της σφακιανες πίτες με ελάχιστο ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο από τα ψητά λαχανικά, και το κάνουμε μικρό ρολό.
Βάζουμε ένα αυγό σε κάθε μανιτάρι και το ψήνουμε στο φούρνο.