Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. νερό χλιαρό
- μια πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. τσικουδιά
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 350 γρ. πηχτόγαλο Χανίων
- 5-7 κ.σ. χαρουπόμελο
Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το πηχτόγαλο και το χαρουπόμελο, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά περίπου.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5-6 μπαλάκια αντίστοιχα και το πηχτόγαλο. Με τον πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια της ζύμης λίγο και βάζουμε τα μπαλάκια του πηχτόγαλου μέσα και κλείνουμε πολύ καλά. Με τον πλάστη ανοίγουμε να γίνει όσο πιο λεπτό μπορούμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, προσθέτουμε ελάχιστο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ψήνουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το χαρουπομελο.
Χατζηδάκη Νεκταρία
Μαγείρισσα, Domus Renier Boutique Hotel