Υλικά για 4 άτομα
- 600γρ χοχλιούς (σαλιγκάρια)
- 500γρ φρέσκα κουκιά
- 4-5 τεμ. φρέσκες αγκινάρες
- 300γρ άγρια μάραθα
- 1κ.σ ντοματοπολτό
- 2 τεμ. κρεμυδια ξερά
- 1τεμ. φρέσκο σκοδο
- 5-6 τεμ . λιαστές ντομάτες
- 100ml ελαιόλαδο
- Αλάτι – πιπέρι
- 1φυλλο δάφνης
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε προσεκτικά και πλύνουμε τους χοχλιούς
Βράζουμε για 5λεπτα τους χοχλιούς
Καθαρίζουμε της αγκινάρες και της βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν
Καθαρίζουμε τα φρέσκα κουκιά , χρησιμοποιούμε μόνο τα σπόρια
Καθαρίζουμε τα αγρία μάραθα και τα χονρδοκοβουμε
Τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο σβήνουμε με το κρασί αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ντοματοπολτό, τους χοχλιούς, τα μάραθα, τα κουκιά, της αγκινάρες, υγρά η ζωμό λαχανικών της λιαστές ντομάτες που έχουμε ψιλοκόψει, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά