Υλικά
- 200 γρ διάφορα όσπρια βρασμένα όπως φακές, μαυρομάτικα φασόλια, φασόλια μέτρια.
- 1 αγγούρι μέτριο
- 2 καρώτα
- Λίγο σέλινο
- Μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 ματσάκι ρόκα
- Λίγα ντοματίνια
- Λίγη ζάχαρη
- Λίγο δεντρολίβανο
- Λίγο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Λίγη ζάχαρη
Για την σάλτσα
- 200γρ ελαιόλαδο
- 70 γρ χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
Στο μίξερ βάζουμε τον χυμό του λεμονιού, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και δουλεύοντας το μίξερ στην αργή ταχύτητα προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά.
Κόβουμε το αγγούρι και το σέλινο σε μικρούς κύβους, τρίβουμε το καρώτο, κόβουμε την ρόκα σε χοντρά κομμάτια.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ντοματίνια πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη και το δεντρολίβανο.
Γιάννης Καλούτσης
Chef