Σαλάτα με παστέλι και κρέμα αβοκάντο

Σαλάτα με παστέλι και κρέμα αβοκάντο

Εκτύπωση συνταγής

Υλικά

  • 200 γρ. μέλι
  • 100 γρ. σησάμι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. χαρουπόμελο Cretan Nectar
  • 1 αβοκάντο
  • μισό ματσάκι ρόκα
  • μισό ματσάκι ψαρές
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκύθια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές πολύχρωμες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 κ.σ. πετιμέζι Cretan Nectar
  • 100 γρ. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρόπος παρασκευής

Φτιάχνουμε το παστέλι με το χαρουπομελο, το μέλι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη κρέμα αβοκάντο με το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι. Βάζουμε το σκόρδο στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και το κάνουμε κονφί, κόβουμε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τις πιπεριές σε φέτες και ψήνουμε στο φούρνο. Αφού έχουμε ετοιμάσει τα υλικά μας στήνουμε το πιάτο μας.

 

Απόστολος Κουκαδακης

Μάγειρας

Exit mobile version