Ψυχοδιεγερτική σαλάτα Εποχής
Υλικά για 4 άτομα
- Μαρούλι
- 1 Λόλα
- 1 Ρόκα
- 1 Μάραθο
- 1 Άνηθο
- 1 Φρέσκο κρεμμύδι
- 2-3 Μαργαρίτες
- 5-8 Άνθη μολόχας
- 10-12 Άνθη μποράντζα
- 10-12 Άνθη αγγογλωσοι
- 5-6 Άνθη πανσέ κόκκινο
- 5-6 Άνθη πανσέ κίτρινο
- 2-3 Μπουκετάκια (τα ανθη) αρμπαρόριζα
- 4 κ.σ. Έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4κ.σ. Χούμελη
- Ανθό του αλατιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά μας , και τα λουλούδια ,τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά ,Ψιλοκόβουμε το μάραθο, το φρέσκο κρεμμύδι, το άνηθο, λίγο πιο χονδρό το μαρούλι, και πιο χονδροκομμένη τη Λόλα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη χουμελη,και τον ανθό του αλατιού, τα λουλούδια, και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Από της μαργαρίτες χρησιμοποιούμε μόνο τα πέταλα.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία βρώσιμων λουλουδιών και μπορείτε να φτιάξετε πολλά και εύγευστα εδέσματα.
Γιάννης Αποστολάκης
Chef