Σαλατα με γλυκά και πικρα χόρτα σταφίδες σύκα

Σαλάτα με γλυκά και πικρά χόρτα σταφίδες σύκα αποξηραμένα, βροβιούς, δροσερούς σπόρους ροδιού, παπαρουνόσπορο και καβουρδισμένα σουσάμια, σε στρώμα ορεινής κεφαλογραβιέρας και στάλες από  ξυδόμελο.

Υλικά

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα κρατάμε στην άκρη.
Φτιάνουμε την σάλτσα που θα συνοδεύσει την σαλάτα μας, με λίγο ελαιόλαδο, μέλι, ξύδι ή ξυδόμελο, το αλάτι και λίγη μουστάρδα.
Φτιάχνουμε το στρώμα κεφαλογραβιέρας, τρίβοντας σε “σκόνη” το τυρί μας και το τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα στο σχέδιο που θέλουμε,  ψήνουμε στο φούρνο για λίγη ώρα μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Στήνουμε το πιάτο συνθέτοντας τα υλικά  και τελευταία στιγμή, ρίχνουμε την σάλτσα μας και λίγο χοντρό αλάτι.

Exit mobile version