ΥΛΙΚΑ
350 γρ αλεύρι χωριάτικο Μύλοι Κρήτης
150 γρ αλεύρι ολικής άλεσης Μύλοι Κρήτης
20 γρ μαγιά ξερή
1 κουτ σούπας ζάχαρη
175ml χλιαρό νερό
40 γρ κατσικίσιο γιαούρτι Βέρο Κρητικό
1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
1 ματσάκι άνηθο
1 αυγό
100 γρ φέτα
1 κουτ σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
Λίγο κύμινο σε σπόρους
Μους με αρωματικά βότανα
150 γρ μαγιονέζα
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό Βέρο κρητικό
2 κουτ σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουτ σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
2 κουτ σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτ σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
Λίγο ταμπάσκο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ψωμί Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το φτερό απαλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Κατόπιν την πλάθουμε πάλι ελαφρά και της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, είτε σε καρβέλι είτε σε ψωμάκια. Τα ψωμάκια τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 170 βαθμούς Το ψωμί για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Για το μους Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
Γιάννης Καλούτσης
Chef