Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο και σάλτσα πορτοκάλι
Εκτύπωση συνταγήςΥλικά
- 2 τεμ. ψαρονέφρι
- χυμό από δύο πορτοκάλια
- 1 κ.σ. βαλσάμικο πορτοκάλι Cretan Nectar
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. χαρουπόμελο Cretan Nectar
- 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 500 γρ. κάστανα καθαρισμένα (για τον πουρέ κάστανο)
- 150 γρ. πατάτες (για τον πουρέ κάστανο)
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο (για τον πουρέ κάστανο)
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (για τον πουρέ κάστανο)
- 2 κ.σ. βαλσάμικο κρέμα πορτοκάλι Creta Nectar (για τον πουρέ κάστανο)
- 250 γρ. γάλα (για τον πουρέ κάστανο)
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο (για τον πουρέ κάστανο)
Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής
Σοτάρουμε το ψαρονέφρι με το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό πορτοκάλι το δεντρολίβανο, το βαλσάμικο πορτοκάλι και το χαρουπόμελο.
Βράζουμε τα κάστανα μαζί με τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια στο ζωμό από κοτόπουλο, αφήνουμε να τραβήξουν όλο το ζωμό, όπως είναι ζεστά τα πολτοποιούμε προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Νταουντάκη Αναστασία
Μαγείρισσα στο εστιατόριο “Παραλία”