ΥΛΙΚΑ
Πιττάκια κοτόπουλο με ντιπ λεμονιού
Για τα πιττάκια
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
150 γρ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
100 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
100 γρ δίκοκκο αλεύρι Μύλοι Κρήτης
2 αυγά
2 κουτ γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 κουτ σούπας μουστάρδα
1 κουτ γλυκού Sambal Oelek
500 γρ κοτόπουλο φιλέτο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο ραφινέ ΑΒΕΑ για το τηγάνισμα
Για το ντιπ
100 γρ μαγιονέζα
50 γρ γιαούρτι στραγγιστό Βέρο κρητικό
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού ΑΒΕΑ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ γλυκού κάπαρη ψιλοκομμένη
2 κουτ σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ κουτ μουστάρδα
½ κουτ γλυκού σάλτσα Worcestershire
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα πιττάκια
Σοτάρουμε την πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι και το κοτόπουλο στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με προσοχή ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ραφινέ ελαιόλαδο.
Σχηματίζουμε πιττάκια και τα τηγανίζουμε από τις 2 πλευρές ώσπου να πάρουν ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για το ντιπ
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και μπλεντάρουμε.
Γιάννης Καλούτσης
Chef