ΥΛΙΚΑ
200 γρ. Σερεάλ – Πίτουρο Σταριού ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
100 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
1000 γρ. κολοκύθα κίτρινη χοντροκομμένη
1 λίτρο Γάλα αγελαδινό 3,5% Βέρο Κρητικό
200γρ. Φέτα μαλακή
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι Ελαφρύ Βέρο Κρητικό
4 αυγά
Αλάτι – πιπέρι
100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
4 κ.σ. κολοκυθόσπορο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω με σύρμα τα αυγά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτω το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ομογενοποιώ.
Έπειτα προσθέτω την κολοκύθα, και τα τυριά μου, ανακατεύω καλά και προσθέτω
το σιμιγδάλι και το πίτουρο, καρυκεύω με το αλάτι και πιπέρι.
Στη συνεχεία τοποθετώ το μίγμα σε αντικολλητικό ταψί ή σε πυρίμαχο πήλινο σκεύος
και πασπαλίζω με τον κολοκυθόσπορο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35 με 45 λεπτά
μέχρι να ροδίσει η πίτα μου.
Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου
Young Chef 2017 Mediterranean Countries