ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
800 γρ. Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο και Πίτες ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
100 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
100 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
80 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
450 γρ. νερό
100 γρ. Γάλα Αγελαδινό Ελαφρύ Βέρο Κρητικό
5 γρ. αλάτι
20 γρ. ρακή
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
5 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
1 κιλό πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε κύβους
200 γρ. απάκι κομμένο σε μικρούς κύβους
500 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
300 γρ. γραβιέρα χονδροκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βαθύ, σοτάρω σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια με τις πιπεριές και το απάκι.
Μόλις μαλακώσουν ελαφρώς οι πιπεριές, προσθέτω το φρέσκο κρεμμυδάκι και μαγειρεύω για 3 λεπτά
ακόμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το μαϊντανό και τη γραβιέρα, καρυκεύω και ανακατεύω.
Τοποθετώ το μίγμα σε ένα σουρωτήρι και το αφήνω να στραγγίσει και να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ κοσκινίζω τα αλευριά μου και το σιμιγδάλι, προσθέτω το αλάτι και κάνω
μια λακκούβα στο κέντρο, στη συνέχεια προσθέτω όλα τα υγρά υλικά και ζυμώνω μέχρι
να έχω ένα σφιχτό αλλά λείο ζυμάρι.
Αφήνω να ξεκουραστεί η ζύμη μου για μισή ώρα, και τη χωρίζω σε κομμάτια 200 γρ.
Ανοίγω χοντρό φύλλο σε τετράγωνο σχήμα, και προσθέτω 4 κ.σ. γέμιση.
Κλείνω σε φάκελο αλευρώνω την επιφάνεια μου και ψήνω στο φούρνο ή στη σχάρα.
Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου
Young Chef 2017 Mediterranean Countries