Υλικά
- 1 αυγό
- 50 γρ γιαούρτι στραγγιστό βέρο κρητικό
- 200 ml γάλα βέρο κρητικό
- 50 γρ πουρές μήλο
- 30 γρ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 350 γρ μείγμα για κέικ μύλοι Κρήτης
- 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι Βιοχύμ
- 100 γρ μύρτιλα
- Λίγο λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αυγό, το γάλα, το γιαούρτι, το αλάτι, τον πουρέ μήλου, την βανιλίνη, την φαρίνα, το μπέικιν και το αιθέριο έλαιο σε ένα λείο χυλό.
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι τηγανίζουμε τα πανκέικ από την μια πλευρά.
Ρίχνουμε λίγα μύρτιλα από πάνω και τα γυρνάμε να τηγανιστούν και από τις 2 πλευρές.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας
Γιάννης Καλούτσης
Chef