Υλικά
- Ντομάτες 500γρ. Κατά προτίμηση της ποικιλίας μπουρνελατες
- Πατάτες 150-200γρ.
- Κρεμμύδι 2τεμ. ,σκόρδο 1σκελιδα
- Βασιλικό μισό ματσάκι ,μαϊντανό 1 ματσάκι λίγο δυόσμο ,ρίγανη ,αλάτι, πιπέρι .
- Φέτα 100γρ. περίπου
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλεύρι
Εκτέλεση
Βράζομαι της πατάτες με το φλοιό τους , της καθαρίζουμε και της πολτοποιούμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε πέραση από το τρίφτη .τρίβουμε της ντομάτες, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το βασιλικό, το δυόσμο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Θρυμματίζουμε τη φέτα και αναμιγνύουμε τα υλικά, αν είναι υδαρές προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Πουδράρομαι με αλεύρι και τηγανίζουμε σε ζεστό λαδί, η τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο.Γιάννης Αποστολάκης
Chef ΜΑΙΧ
Μέλος ου Δ.Σ του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας