Υλικά
200γρ Κάστανα ψητά
2 κροκαδια
25γρ αλεύρι
3κ.σ νερο
500γρ μανιτάρια λευκά
1μετριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1σκελιδα σκόρδο ψιλοκομμένο
100 ml κρασί κόκκινο
100γρ μυζήθρα
2κ.σ στακοβουτυρο
50 γρ ελαιόλαδο
Ανθο του αλατιού ,Πιπέρι ,θυμαρι
μοσχοκάρυδο
Τρόπος παρασκευής
Αλέθουμε σε ένα μουλτι τα κάστανα μέχρι να γίνουν σαν πούδρα , ,μεταφέρουμε τα κάστανα σε μια μικρή λεκάνη και προσθέτουμε το αλάτι ,πιπέρι, μοσχοκάρυδο τα κροκάδια , το αλεύρι και το νερό ,ζυμώνουμε μέχρι να εχουμε μια εύπλαστη ζύμη .Πλάθουμε σε κορδόνι και κόβουμε τα νιοκι μας ,στο επιθυμητο μέγεθος .
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι ,σκόρδο ,και τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί ,αφήνουμε να εξατμίσει το αλκοόλ και προσθέτουμε λίγο νερό η ζωμό λαχανικών για να φτιάξουμε τη σάλτσα ,προσθέτοντας λίγο αλάτι ,πιπέρι,και λιγο θυμαρι .Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό , με λίγο αλάτι ,και βράζουμε τα νιοκι όταν έλθουν στην επιφάνια τα αφαιρούμε . Περνάμε τα νιοκι από ένα τηγάνι που εχουμε βάλει το στακοβουτυρο και τα σοτάρουμε ελαφριά .Τέλος τα προσθέτουμε στη σάλτσα μανιταριών .Σερβίρουμε με λίγη μυζήθρα στο πιάτο .