Μυρωδάτο ΤΣΟΥΡΕΚΙ με ξύσμα περγαμόντου και λεμονάτο γλάσο από λευκή σοκολάτα
Υλικά
Για τη ζύμη:
Θα χρησιμοποιήσουμε το Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ.
Μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού προσθέτουμε το ξύσμα από 2 περγαμόντο και ακολουθώντας πιστά την συνταγή του τσουρεκιού από τη συσκευασία.
Για το λεμονάτο γλάσο λευκής σοκολάτας:
Λευκή κουβερτούρα 450γρ. ή 3 φλιτζάνια τσαγιού καλά σπασμένη – τριμμένη.
Κρέμα γάλακτος 220γρ. ή 1 φλιτζάνι του τσαγιού.
Χυμό λεμονιού από 3 μέτρια λεμόνια.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε εκτός εστίας τη λευκή κουβερτούρα ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε και το χυμό από τα λεμόνια.
Κρυώνουμε ελαφρώς στο ψυγείο ώστε να αποκτήσει την υφή του γλάσου σχετικά στερεού.
Τότε μπορούμε με την βοήθεια κουταλιού και σπάτουλας να το απλώσουμε πάνω στο κρύο τσουρέκι μας.
Αποστολακης Ιωσηφ
Chef