Υλικά
- 500 γρ αλεύρι για τσουρέκι Μύλοι Κρήτης
- 30 γρ μαγιά ξερή
- 125 γρ ζάχαρη
- 125 γρ Βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κρόκο αυγού
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού Βιοχύμ
- 200 γρ Γάλα πλήρες Βέρο κρητικό
- Για την γέμιση μαρμελάδα βερίκοκο
- Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο για κάμποσο διάστημα εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο αυγού, το αλάτι, το αιθέριο έλαιο και την μαγιά και ανακατεύουμε καλά με το φτερό προσθέτοντας αργά και το γάλα.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για ½ ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Κατόπιν πλάθουμε ρολά με το ζυμάρι διαμέτρου περίπου 5 πόντοι και κόβουμε κομμάτια με μήκος άλλους 5 πόντους
Τα κομμάτια τα πλάθουμε στρογγυλά και τέλος τα πλατικόνουμε.
Στην μέση κάθε κομματιού βάζουμε την μαρμελάδα βερίκοκο
Τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την άχνη.
Γιάννης Καλούτσης
Chef