Μπαβαρουάζ πορτοκάλι σε τρίγωνα Πανοράματος
Εκτύπωση συνταγήςΥλικά
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας (για τα χωνάκια)
- 500 γρ. βούτυρο (για τα χωνάκια)
- 1 συσκευασία μπισκότα Digestive (για τη βάση από μπισκότο)
- 100 γρ. βούτυρο (για τη βάση από μπισκότο)
Εκτέλεση
Τρόπος παρασκευής
Χωνάκια
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε καλά και το διπλώνουμε σε τρία ισα μέρη κατά μήκος. Μετά τυλίγουμε σε τρίγωνο, αυτή η διαδικασία γίνεται με ολα τα φύλλα.
Βάζουμε τα φύλλα σε ταψί με αντικολιτικο χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Όταν ψηθούν τα αφαιρούμε από το ταψί και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. Βάζουμε στη σχάρα να στραγγίσουν, και κόβουμε στη μέση ώστε να δημιουργηθούν δυο ισα τρίγωνα. Με ένα μαχαίρι κάνουμε ένα άνοιγμα και γεμίζουμε τα τρίγωνα με τη κρέμα.
Βάση από μπισκότα Digestive
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ενσωματώνουμε με το βούτυρο .
Σύνθεση γλυκού
Βάζουμε σε ποτήρια 2κ.σ. μπισκότο και πιέζουμε, από πάνω. Βάζουμε τη κρέμα μπαβαρουαζ πορτοκάλι. Τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Πάνω από την κρέμα βάζουμε τη γκαναζ σοκολάτας και γαρνίρουμε με το κονφι πορτοκάλι.
Σχετική συνταγή: Μπαβαρουάζ πορτοκάλι
Τζατζιμάκη Σοφία
Μαγείρισσα Α’.Caldera Beach