Υλικά για 4 άτομα
- 4 φιλέτα μπακαλιάρο
- 300γρ σταμναγκαθι
- 100γρ πράσο
- 100γρ κουνουπίδι
- 100γρ καρότο
- 50γρ σελερι
- 1σκελιδα σκόρδο
- 1 ραπάνι
- 1μετριο ξερό κρεμμύδι
- 4τεμ ντοματινια
- Το χυμό από 2λεμονια
- Αλάτι πιπέρι
- 1κ.γ. θυμάρι
- 100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά, και βράζουμε το σταμναγκαθι.
Φιλεταρουμε το μπακαλιάρο ,βράζουμε τα κόκαλα ,με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο το ψαρί .Το απλώνουμε στο πάγκο εργασίας και βάζουμε λίγο σταμναγκαθι ,το τυλίγουμε σε ρολακι και το βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι.
Προσθέτουμε το ζωμό από τα κόκαλα που βράσαμε ,το χυμό από τα λεμόνια το μισό από το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και από επάνω προσθέτουμε το ντοματακι.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε σκεπασμένο για 35-45 λεπτά περίπου .
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε σε μεγαλύτερα καρέ τα υπόλοιπα λαχανικά .Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα λαχανικά μας προσθέτοντας στο τέλος λίγο αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.